In 2025 is het 80 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Een bijzondere mijlpaal die in de hele provincie Drenthe wordt gevierd met een Bevrijdingsmaand van 5 april tot en met 5 mei. Het thema van deze herdenking is 'Op welke grond dan ook', waarbij vrijheid in al haar vormen centraal staat.
Na een intensieve restauratieperiode is het Joods Herdenkingsmonument aan de Zuiderweg in Hoogeveen op donderdag
27 maart om 10.00 uur teruggeplaatst. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in het behoud van dit gedenkteken, dat de herinnering aan de Joodse slachtoffers in Hoogeveen levend houdt.
Op zaterdag 29 maart is het weer Landelijke Compostdag. Als blijk van waardering voor het netjes scheiden van gft-afval, stelt de gemeente gratis compost beschikbaar. Compost is een uitstekende bodemverbeteraar voor uw tuin of plantenbak. Het helpt planten beter te groeien, verbetert de bodemstructuur en houdt vocht vast.
Ruim 450 leerlingen van 14 basisscholen uit Hoogeveen en De Wolden kwamen op 20 maart samen in De Tamboer voor het Afvalfeest. Dit evenement stond in het teken van afval en recycling.
Ronald Klok (VVD) is op donderdag 20 maart in de raadsvergadering van de gemeenteraad van Hoogeveen officieel benoemd tot wethouder van de gemeente Hoogeveen. De gemeenteraad stemde tijdens de raadsvergadering in met zijn benoeming namens de VVD. Ronald Klok volgt Roelof Bisschop op die op 7 februari 2025 zijn ontslag indiende.
Een leuke verrassing voor de leerlingen van basisschool De Palm: wethouder Niek Wind kwam langs om hen alles te vertellen over het bedenken van straatnamen. Als kers op de taart onthulde hij ook de namen van twee nieuwe straten in het dorp: Turfschip en Pullebok.
Goed nieuws voor iedereen die duurzaam leven belangrijk vindt! De gemeente Hoogeveen heeft een digitale Duurzame Kaart gelanceerd. Op deze kaart staan allerlei duurzame, sociale en groene initiatieven in onze gemeente. Denk aan energiecoöperaties, moestuinen, circulaire projecten en andere initiatieven van inwoners en organisaties.
Hynetwork is van plan in de provincies Drenthe en Overijssel een transportnet voor waterstofgas aan te leggen. Het ministerie van Klimaat en Groene Groei (KGG) coördineert de besluiten en vergunningen. Het uitgangspunt voor dit waterstofnetwerk is het hergebruik van bestaande leidingen die nu nog in gebruik zijn voor het gastransport. Waar dit niet mogelijk is, komen nieuwe leidingen in de grond. Daarnaast komen er enkele nieuwe bovengrondse installaties.