Elf Koninklijke onderscheidingen in gemeente Hoogeveen

Burgemeester Martijn Breukelman reikte op vrijdag 26 april een koninklijke onderscheiding uit aan elf inwoners van de gemeente Hoogeveen, waaronder twee echtparen.

 

De volgende inwoners van de gemeente Hoogeveen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontvingen een lintje:

 

 

Mevrouw M. Benjamins-ten Cate

Mevrouw Benjamins uit Elim zet zich als een ware alleskunner al jarenlang in voor verschillende sportclubs binnen onze gemeente zoals SC Elim, K.V. Elko en S.S.S. Elim. Daarnaast geeft zij als toegewijde mantelzorger tijd en liefde aan familieleden en naasten in nood. Bovendien heeft zij als gedreven ondernemer, eigenaresse van snackbar Royal in Hollandscheveld, de gemeenschap ondersteund.

Echtpaar Giethoorn

De heer en mevrouw Giethoorn uit Tiendeveen stonden als ondernemersechtpaar met hun rijdende winkel altijd met raad en daad klaar voor hun klanten. Bovendien hebben zij zich beide ingezet voor de Gereformeerde Kerk Nieuweroord-Noordscheschut en de plaatselijke gemeenschap.

Mevrouw A. Pol - Snippe

Mevrouw Pol uit Hoogeveen is actief betrokken bij de Nederlandse Genealogische Vereniging en is vraagbaak op het gebied van oud Hoogeveen. Met haar kennis en kunde beheerde zij het gemeentearchief en was van onschatbare waarde voor de Historische Kring Hoogeveen, Punt H, Bibliotheek De Verhalenwerf.

De heer J. Reinders

De heer Reinders uit Hoogeveen is een ware steunpilaar voor de gemeenschap. Vol toewijding en passie zet hij zich als penningmeester bij diverse organisaties. Is hij lid van de wijkdiaconie en actief betrokken bij de Historische Kring Hoogeveen en de 24-uurs Samenloop voor Hoop wandeltocht.

Mevrouw J. Altena-Veldhuis 

Mevrouw Altena uit Hoogeveen heeft haar leven gewijd aan dienstbaarheid, met een indrukwekkende carrière in de gehandicaptenzorg en recente inzet in Valkenstede. Als EHBO-vrijwilliger en instructeur heeft ze levens gered en anderen geïnspireerd door haar betrokkenheid bij het Rode Kruis en de Lotus Vereniging.

Mevrouw H. Schonewille-Zwiers 

Mevrouw Schonewille uit Hoogeveen heeft zich ruim 35 jaar ingezet als vrijwilliger, onder andere voor Con Amore, de Gereformeerde Kerk te Nieuwenschut-Noordscheschut en Treant, waar ze talloze evenementen organiseerde en bijwoonde in verzorgingshuizen zoals Weidesteyn en Bilderdijk.

De heer C. Koopmans

De heer Koopmans uit Hoogeveen heeft zich ingezet voor anderen, van het rijden van de voetbaljeugd naar wedstrijden tot zijn werk voor de Historische Kring Hoogeveen. Daarnaast geeft hij voorlichting over orgaan- en weefseldonatie voor de Nederlandse Transplantatie Stichting en was hij actief bij stembureaus in Hoogeveen.

De heer J. Kaemingk

De heer Kaemingk uit Hoogeveen heeft zich op diverse fronten ingezet voor de gemeenschap, onder andere voor de EHBO-vereniging Zuidwolde, Stichting Hartveilig Drenthe, als burgerhulpverlener en als vrijwilliger bij stichtingen zoals Walk For Life en het Veteranen Search Team, waar hij vermiste personen opspoort en bijdraagt aan hun hereniging met hun naasten.

Echtpaar Keuning

De heer en mevrouw Keuning uit Hoogeveen zetten zich al decennialang in voor diverse organisaties. Mevrouw Keuning-Stel is actief als vrijwilliger bij Phihezo en Koninklijke Visio, betrokken bij Team Alpha De Nije Borghben lid van de cliëntenraad bij Cosis woonvoorziening aan de Bentinckslaan. Meneer Keuning is bestuurslid bij HSV het Vette Baarsje, biedt ondersteuning bij woonzorglocaties, is vrijwilliger bij Cosis, Koninklijke Visio en Stichting Philadelphia Zorg.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht