College Hoogeveen besluit over kosten voor woonbestemming op vakantiepark

Gemeente Hoogeveen werkt in het project Vitale Vakantieparken Drenthe aan de transformatie van enkele parken van recreatie- naar woonbestemming. Nuilerveld, Schoonhoven en Martensplek zijn parken in de gemeente Hoogeveen die in aanmerking komen voor een woonbestemming.

Het college heeft een besluit genomen over het kostenverhaal en de vereveningsbijdrage bij de transformatie van vakantieparken. Hiermee krijgen de bewoners van deze parken duidelijkheid over mogelijkheden in de toekomst en ook over de kosten voor de overgang van recreatie naar wonen. 

Plankosten en vereveningsbijdrage

De bijdrage die eigenaren moeten betalen om mee te doen aan de transformatie is vastgesteld op € 6.500, exclusief eventuele individuele kosten die specifiek voor een kavel gelden. Dit bedrag bestaat uit plankosten – kosten die een initiatiefnemer normaal gesproken betaalt aan de gemeente – en uit een vereveningsbijdrage. Dit is een bedrag dat bedoeld is om het verlies aan recreatiemogelijkheid te compenseren op andere plekken in de recreatiesector in de gemeente. 

Het kan daarnaast zo zijn dat een eigenaar individuele kosten moet maken, bijvoorbeeld om te voldoen aan regels vanuit bouw- en woningtoezicht en een bijdrage aan de vereiste kwaliteitsimpuls.

Raad besluit

Later dit jaar wordt de ontwerp-structuurvisie Vitaliseren Recreatiesector ter inzage gelegd, waarna de gemeenteraad er een besluit over neemt, net als over het kader Kostenverhaal & Verevening Transformatie. Na vaststelling kan het college de transformatie samen met de parken verder vormgeven. 

Parken bereiden zich voor

Met het nu genomen besluit is de woonbestemming voor genoemde parken nog geen feit. Elk park moet hiervoor zelf een formele aanvraag indienen. Dat zal nog geruime tijd vergen omdat in samenspraak met de parken nadere uitwerking aan de invulling per park gegeven wordt. Na het doorlopen van een planologische procedure neemt de gemeenteraad dan per park een besluit.

 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht