De Hoogeveense Isolatie Bon

Doe-het-zelvers die aan de slag willen met het isoleren van hun woning, kunnen in aanmerking komen voor de Hoogeveense Isolatie Bon. Dat is een subsidie tot € 2.160. De bon is bedoeld voor woningeigenaren die een huis hebben met een (geschat) energielabel D of lager. De WOZ-waarde van het huis mag maximaal € 429.300 zijn.

De gemeente heeft een brief gestuurd naar woningeigenaren die mogelijk in aanmerking komen voor de bon. Ook mensen die geen brief hebben maar wel denken aan de voorwaarden te voldoen, kunnen zich aanmelden.

Hoe werkt de actie?

Wie gebruik wil maken van de Hoogeveense Isolatie Bon, kan online een aanvraag indienen. Vervolgens komt een energieadviseur thuis op bezoek om samen de mogelijkheden te bekijken en te bepalen welke klus of klussen in uw huis in aanmerking komen voor de bon. Bij gebleken geschiktheid, en als u voldoet aan de voorwaarden, krijgt de aanvrager van de energieadviseur de Hoogeveense Isolatie Bon. Deze bon kan bij de deelnemende bouwmarkten ingewisseld worden voor isolatiematerialen.

Zelf aan de slag

Wethouder Jeroen Westendorp: ‘We willen onze inwoners graag helpen met het verduurzamen van hun huis. Het zorgt ervoor dat mensen prettig kunnen wonen en dat ze minder geld kwijt zijn voor hun energie. Met de Hoogeveense Isolatie Bon kunnen eigenaren van een koopwoning zelf aan de slag met het isoleren van hun huis, zoals de binnenkant van het dak, de gevel of vloerisolatie. Veel mensen kunnen deze klussen goed zelf en daar helpen we ook graag bij.’ De gemeente heeft vanuit het Rijk middelen gekregen voor deze subsidie.

De Hoogeveense Isolatie Bon aanvragen

Wie voldoet aan de voorwaarden en zelf aan de slag wil met het isoleren van de woning, kan zich via de website Groenemorgenhoogeveen.nl aanmelden. Hier is ook alle informatie over de bon te vinden.

Wie moeite heeft met online aanmelden, kan langsgaan in de Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27. De mensen van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) helpen graag.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht