Hoogeveen viert feestelijke heropening van de Hoofdstraat

Zaterdag 5 oktober 2024 was een feestelijke dag voor Hoogeveen. Met veel enthousiasme werd de vernieuwde Hoofdstraat officieel heropend. Gedeputeerde Jisse Otter (provincie Drenthe) en wethouder Niek Wind gaven samen met Jan Stam, voorzitter van Binnenstad Hoogeveen, het startsein voor een bruisend evenement vol activiteiten.

Feestelijk moment

Vanaf 10.30 uur verzamelde een grote groep genodigden en inwoners zich bij het Ovaal op Hoofdstraat Zuid. Het was een feestelijke en informele bijeenkomst waarin de nieuwe uitstraling van de Hoofdstraat werd gevierd. De herinrichting, die in 2017 werd opgestart, heeft Hoogeveen een vernieuwd stadscentrum gegeven dat klaar is voor de toekomst. Dankzij de bijdrage van de provincie Drenthe kon dit project worden voltooid.

De opening werd opgeluisterd door een spectaculaire show van illusionist Winfried en een vuuract, gevolgd door een korte toespraak van gedeputeerde Otter. Hij benadrukte het belang van aantrekkelijke stadscentra voor de leefbaarheid in de regio. “We hebben samen met de gemeente en ondernemers hard gewerkt om van de Hoofdstraat weer een levendige plek te maken,” aldus Otter.

Wethouder Niek Wind sloot zich daarbij aan en sprak zijn trots uit over de resultaten. “De herinrichting van de Hoofdstraat heeft niet alleen de winkelervaring verbeterd, maar ook het stadscentrum duurzamer en groener gemaakt. We hebben met bloembakken, nieuwe bestrating en een beter watersysteem gezorgd voor een Hoofdstraat die klaar is voor de toekomst.”

De hele dag stond in het teken van feest. Kinderen konden zich uitleven op de springkastelen die verspreid door de Hoofdstraat stonden, terwijl er voor de volwassenen een divers programma was met muziek, straatartiesten en een mini-casino. In de avond zorgde de band Want2Swing en DJ Dens voor een swingende afsluiting. 

Een nieuwe stap voor Hoogeveen 

Met de afronding van de herinrichting van Hoofdstraat Zuid is een belangrijke stap gezet in de revitalisering van het stadscentrum. Het project werd o.a. gerealiseerd met steun van de provincie Drenthe, die via het Binnenstadsfonds en Regiostedenfonds bijdroegen aan de verbetering van het stadscentrum van Hoogeveen. In totaal werd er zo’n 12 miljoen euro in het centrum geïnvesteerd.
Deze investeringen hebben Hoogeveen omgetoverd tot een aantrekkelijke plek waar inwoners, ondernemers en bezoekers zich welkom voelen. De heropening van de Hoofdstraat markeert een nieuw hoofdstuk voor het winkelgebied, dat zich nu kan richten op de toekomst.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht