Meer ruimte om woningen te splitsen in Hoogeveen

De vraag naar huizen in Hoogeveen is de afgelopen jaren flink gestegen. De komende jaren moeten er veel huizen bij komen in de gemeente Hoogeveen. Het splitsen van bestaande huizen kan hierbij helpen. Het kan relatief snel en zonder grote verbouwingen.

Het college van B&W heeft daarom nieuw beleid opgesteld voor het splitsen van woningen. Deze nieuwe regels maken het makkelijker en flexibeler om bestaande huizen op te splitsen. Het nieuwe beleid ligt zes weken ter inzage. Inwoners kunnen tijdens deze periode hun mening geven over de regels. Op basis van deze reacties kunnen er nog aanpassingen worden gedaan voordat de nieuwe regels definitief worden vastgesteld. 


Waarom nieuwe regels voor woningsplitsing? 

De huidige regels waren vooral gericht op grote oude boerderijen in het buitengebied, maar sloten niet goed aan op de behoefte binnen de rest van de gemeente. Met de nieuwe regels kunnen meer huizen worden gesplitst en zijn er meer mogelijkheden. Tegelijkertijd zijn er voorwaarden gesteld om te zorgen dat de nieuwe woningen passen bij de woonomgeving. Zo moeten de gesplitste woningen grondgebonden zijn en minimaal 75 m² groot. Ook worden er eisen gesteld aan parkeerruimte en de verdeling van bijgebouwen, zodat elke woning voldoende ruimte en voorzieningen heeft.


Een gezamenlijke inspanning 

Wethouder Niek Wind benadrukt: “We werken op allerlei manieren om de druk op de woningmarkt te verlichten. Met dit beleid spelen we in op de wens van veel mensen om hun huis te splitsen en te delen met anderen. We willen het eenvoudig maken om snel en efficiënt woonruimte toe te voegen. Zo bouwen we samen aan een toekomst waarin iedereen een plek kan vinden in Hoogeveen.” 


Woningbouwimpuls: Samen aan de toekomst bouwen

De nieuwe regels voor woningsplitsing maken deel uit van de woningbouwimpuls van de gemeente Hoogeveen. Dit initiatief zorgt ervoor dat er meer woningen komen en dat deze sneller kunnen worden gerealiseerd. Door bestaande gebouwen te splitsen, maken we beter gebruik van de ruimte en spelen we in op de woningvraag van nu.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht