Van Gogh in Hoogeveen: gratis en eenmalig te zien

Gemeente Hoogeveen is verheugd dat de aquarel “Landschap met een boerderij” van Vincent van Gogh, die het Drents Museum in juni heeft aangekocht, op zondag 8 september in Theater de Tamboer in Hoogeveen te zien is.

Mark Tuit, Wethouder Cultuur: “Wij zijn trots om deze bijzondere aquarel van Van Gogh in Hoogeveen te kunnen tonen. Het biedt onze inwoners en bezoekers een unieke kans om de schoonheid van onze regio door de ogen van deze meester te zien. Iedereen moet de kans krijgen een originele Van Gogh te zien. Mis deze unieke gelegenheid niet!”

Toegankelijk voor iedereen
Door het Drents Museum, Visio en de gemeente Hoogeveen is het mogelijk gemaakt om voor mensen met een visuele beperking het Van Gogh-schilderij te ervaren. Via audiodescriptie wordt het schilderij gedetailleerd beschreven. Zo kun je een beeld vormen van wat er op het doek te zien is. 

Drentse Van Gogh reist door de provincie
Het werk reist in het eerste weekend van september, net als haar maker, langs Hoogeveen en Nieuw-Amsterdam en wordt daarnaast ook in Drents Museum De Buitenplaats in Eelde gepresenteerd. De Drentse tournee van de aquarel vindt plaats op 6, 7 en 8 september. Om zoveel mogelijk Drenten de Drentse Van Gogh te tonen openen De Tamboer, het Vincent van Gogh Huis en De Buitenplaats gratis hun deuren. 

Schoonheid in de natuurlijke omgeving
Vincent van Gogh is een van de meest gevierde kunstenaars ter wereld en verbleef in 1883 in Drenthe. Daar legde hij de serene schoonheid van het platteland vast in zijn werk. Hoogeveen was zijn toegangspoort tot deze inspirerende omgeving. De aquarel “Landschap met een boerderij” is een prachtig voorbeeld van zijn werk uit deze periode en biedt een unieke kijk op zijn artistieke ontwikkeling en de invloed van de Drentse natuur op zijn kunst.

Van Gogh vond schoonheid in de eenvoud en de natuurlijke omgeving van Hoogeveen. Deze ervaringen inspireerden hem tot het maken van diverse studies en schetsen.

Openingstijden Hoogeveen

  • Datum: zondag 8 september
  • Locatie: Theater de Tamboer, Hoogeveen
  • Tijd: 13.00 - 16.00 uur
  • Sprekers: 13.15 – 13.45 uur
  • Entree: Gratis

 

 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht