Voorkeursroute bekend voor elektriciteitskabels in onze regio

Netbeheerder TenneT wil nieuwe ondergrondse elektriciteitskabels aanleggen in Zuidwest-Drenthe en bij Dedemsvaart, om te voldoen aan de toenemende vraag naar elektriciteit in Drenthe en Overijssel. Dit project maakt deel uit van de Drents Overijsselse Netversterking (DON), waarin TenneT samen met Enexis Netbeheer en Rendo het elektriciteitsnet versterkt.

Er worden ondergrondse 110.000 volt-kabels aangelegd tussen hoogspanningsstations in Wijster en Hoogeveen, evenals een verbinding van Hoogeveen naar Hardenberg. In Dedemsvaart worden ondergrondse kabels aangesloten, waardoor bovengrondse lijnen kunnen worden verwijderd, wat zorgt voor een stabielere energievoorziening en een rustigere omgeving.

Terinzagelegging

Inwoners en belanghebbenden kunnen van 24 oktober tot 4 december 2024 de plannen inzien en hun zienswijze indienen. Inloopdagen voor grondeigenaren worden gehouden op 12, 13 en 14 november. De aanleg van de kabels staat gepland voor 2029 en de plannen bevinden zich momenteel in de ontwerpfase. 

De documenten zijn beschikbaar op de website van de provincie Drenthe en in de gemeentehuizen van De Wolden en Hoogeveen.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht